Expozitie personala - Burgul transilvan









Comunicat de presa

Expozitie personala de grafica si pictura “Carnaval” 

artist plastic Ovidiu CARPUSOR

Dupa un success deosebit pe care l-a avut in februarie la Muzeul National Brukenthal cu expozitia “Burgul transilvan”, in perioada 1-15 august 2012 artistul brasovean de renume international, Ovidiu CARPUSOR  revine in spatial cultural sibian si ne va introduce, de acesta data, intr-o  atmosfera unica, de carnaval  panotand peste 30 de lucrari de grafica si pictura pe simezele Galeriilor de Arta a UAP din Piata Mare 12, intr-o expozitie plastica personala de exceptie.
Printre mastile, clownii si arlechinii ilustrati  in acuarela, tus si ulei, Ovidiu CARPUSOR ne propune un itinerar al invocarilor si trairilor, inregistrand bizare si miraculoase ipostazieri ale personajelor vechiului Carnaval, realizand in asocieri coloristice de o rafinata muzicalitate, imortalizarea senzuala a vacarmului gestic, prin tonalitati vesele, vibrate si contraste cromatice complementare, definind unic si perceptibil comportamentul fiecarui participant mascat.
Un spirit neobosit, mereu în cautarea unor noi solutii si drumuri artistice, ce refuza cantonarea într-o anume maniera sau tip de expresie plastica, Ovidiu CARPUSOR s-a afirmat deopotriva în domeniul picturii, al graficii, al artelor decorative, restaurarii si al iconografiei. Beneficiar al singurelor Burse de performanta artistica si de merit în timpul studiilor, cu nenumarate atestate si diplome obtinute cu ocazia participarii ca organizator si coordonator al unor programe derulate în diverse tari pentru promovarea imaginii României în lume, având la activ reusite lucrari de restaurare atât în tara dar si în strainatate (la Roma,Venetia, Milano, Viena, Florenta etc), Ovidiu CARPUSOR se afirma cu consecventa si ca artist plastic, fiind cel care a obtinut numeroase premii de valoare la Saloanele de arta si de caricatura, la Concursuri internationale de pictura, participand în mod constant, din 1991, la peste 160 de expozitii în tara si strainatate. A intrunit astfel, numeroase expozitii personale (incluzând-o si pe cea cu caracter permanent din incinta „Transilvania” Art Gallery din Brasov), lucrarile lui fiind detinute de prestigioase colectii particulare si de stat din intreaga lume.
Lucrarile expuse pot fi achizitionate direct din cadrul Galeriei de Arta a UAP Sibiu, unde puteti gasi si albumul de arta “Burgul transilvan“, Editie de lux, tradus în limba engleza si germana, continand 190 de pagini color, de inalta calitate, fiind incluse 120 de reproduceri dupa lucrarile de pictura, pastel si grafica ale artistului Ovidiu CARPUSOR, fiind sustinute si de referintele critice ale personalitatilor din domeniu.
Va invitam cu mare drag la un pahar de sampanie in deschiderea oficiala a expozitiei  la orele 17.
Intrarea libera!


Lucrari expuse:














_____________________________________________






Vizualizati acum!!!


Lansare album arta si vernisaj expozitie personala




Iubitorii şi consumatorii de frumos au posibilitatea de a se bucura de aparitia pe piata a  albumului de arta “Burgul transilvan” a artistului plastic brasovean, cu recunoaştere nationala si internaţională Ovidiu Carpusor.
Albumul a fost lansat in 2 august, la  Galeriile de Artă  a UAP -"Europe" - Brasov, Mureşenilor 1, intr-un cadru festiv si elegant, fiind dublat, ca eveniment si de vernisarea expozitiei personale a artisului plastic Ovidiu Carpusor.

Albumul este tradus în limba engleză şi germană, are 190 de pagini color, de inalta calitate şi conţine 120 de reproduceri după lucrări de pictură, pastel şi grafică ale artistului Ovidiu Cărpuşor executate in ultimii doi ani. Lucrările reproduse in album reprezintă imagini şi interpretări artistice ale burgurilor transilvane, fiind sustinute si de referintele critice ale personalitatilor din domeniu: Virgil Candea, Laurentiu Toma, Veronica Bodea Tatulea, Virgil Mihailescu, Vasile Sotelecan, Gheorghe Ciobanu, Gabriela Matei, Alexandru Ghildus, Marian Scutea, Maria Olimpia Tudoran Ciungan, Cristian Brasoveanu, Alexandru Cebuc, Constantin Sarbu, Ildiko Schaffhauser, Negoita Laptoiu, Dragos Gheorghiu.

In aceasta perioada, doritorii pot primi albumul de artă semnat personal de artist şi pot achizitiona direct, lucrările panotate pe simezele galeriei cuprinse în acest album.

Puteti comanda albumul prin e-mail la: carpusor_ovidiu@yahoo.fr







Albumul poate fi achizitionat la pretul de doar  80 RON !!!






Ovidiu CARPUSOR - Artist plastic

Expert restaurator-pictura
Atestat nr.396 de Ministerul Culturii si Cultelor
Consilier de specialitate - Arta plastica

Drd. in Identificarea si autentificarea operelor de arta
- UNA Bucuresti











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu